hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Gyógyítás

Magyar orvosok Erdélyben

Ismét Erdélyben gyógyítanak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai október 10-től 18-ig
A szervezet önkéntes orvosaiból álló csoport évente kétszer utazik a romániai Hargita megyébe, ahol kórházakban, iskolákban, óvodákban szűrik, vizsgálják és szükség esetén gyógykezelésben részesítik a rászoruló gyermekeket – olvasható a szervezet közleményében.

A vizsgálatokon és kezeléseken túl gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel segítik a környékbeli egészségügyi intézetek működését.

Idén 28 önkéntes orvos és egészségügyi szakember vesz részt az utazáson, amely során kilenc településen végeznek majd ingyenes szűrővizsgálatokat. Az orvos csoportban ezúttal gyermekgyógyászok, gyermekneurológus, traumatológus, plasztikai sebész, gyermek fül-orr-gégész, gyermek szemész, gyermek ortopéd szakorvos, audiológus és gyógytornász vesznek részt.

Az idei program különlegessége, hogy nem csupán vizsgálatokra, hanem október 15-én, csütörtökön 16 órától egy előadássorozatra is sor kerül a Marosvásárhelyi Kórházban. A rendezvényen Czinner Antal gyermekorvos, a Heim Pál Gyermekkórház tudományos igazgatója, Novoth Béla traumatológus, plasztikai sebész, a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti és Traumatológiai osztályának vezetője és Saracz Judit, a Heim Pál Gyermekkórház orvosa tartanak előadást.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés