hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Lesz elég recept

A vények nyomtatása azért állt le, mert a 216 millió vény legyártására kiírt tender vesztes cége, az Állami Nyomda megtámadta a közbeszerzési eljárást.

Az m1 Híradója szerint a hét minden napján, három műszakban nyomtatják a vényeket az egyik budapesti nyomdában, így a korábbi hírekkel ellentétben nem lesz recepthiány az orvosi rendelőkben. A vények nyomtatása azért állt le korábban, mert a 216 millió vény legyártására kiírt tender vesztes cége, az Állami Nyomda megtámadta a közbeszerzési eljárást, és így a nyertes Szenzor Kft. az eljárás ideje alatt nem nyomtathatott vényeket.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 216 millió vény legyártására és kiszállítására írt ki pályázatot év elején. Az egyik pályázó a Szenzor Kft. volt. Itt nyomtatták tavaly is a vényeket. A másik pályázó, az Állami Nyomda 15 százalékkal olcsóbban, de az előírtnál gyengébb minőségű papírból készítette volna a vényeket, így pályázatát az OEP kizárta. A nyomda emiatt a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, és az egymillió 700 ezer forintra büntette az OEP-et. A határozat szerint az Állami Nyomdának lehetőséget kellett volna kapnia a hiánypótlásra.

Az eljárás alatt az OEP nem szerződhetett a nyertes céggel, ezért álltak a nyomdagépek. A három hét alatt elfogyott mind a 10 millió tartalék vény. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem ért egyet a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatával, és a büntetés miatt bírósághoz fordul.

(forrás: Magyar Televízió)
hirdetés

Könyveink