2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Lemondott az egészségügyi miniszter Portugáliában

Lemondott kedden Marta Temido portugál egészségügyi miniszter, miután széles körben bírálták azon döntését, hogy ideiglenesen bezárja a sürgősségi szülészeti szolgálatokat – írja a Népszava.

A nyári szabadságolások idején kialakult orvoshiányra hivatkozott lépés különösen a veszélyeztetett terhes nők számára kockázatos, mert hosszú utakat kell megtenniük távoli kórházakba, ha ellátásra van szükségük. Emiatt a tárcavezetőt éles bírálatok érték az ellenzék részéről, és az intézkedések ellen a helyi önkormányzatok is tiltakoztak.

Temido lemondására órákkal azután került sor, hogy olyan hírek jelentek meg, miszerint egy várandós nőnek szombaton leállt a szíve és meghalt, miután a lisszaboni Santa Maria főkórházból mentővel szállították át egy másik fővárosi kórházba.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint Temido azért döntött a távozás mellett, mert „rájött, hogy már nincsenek meg a feltételei a hivatalban maradáshoz”. Antonio Costa miniszterelnök elfogadta minisztere lemondását, egyben megköszönte eddigi munkáját, kiemelten a Covid-19 elleni sikeres oltási kampány megszervezését – írja a Népszava.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink