2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Lecserélik a brit egészségügy csipogóit

Az sg.hu szerint a brit National Health Service (NHS) kénytelen lesz 2021-ig lecserélni a jelenleg működő 130 000 csipogóját.

Az eszközök működtetése évente 6,6 millió fontot emészt fel. Ezért is szeretné Matt Hancock brit egészségügyi miniszter, hogy a kizárólag üzenetek fogadására alkalmas, elavult és archaikus technológiára épülő készülékeket e-mailekkel, mobiltelefonokkal vagy alkalmazásokkal váltsák ki. A WhatsApphoz nagyon hasonlító, de annál jobb biztonsági mechanizmusokat kínáló Medic Bleep nevű megoldást már teszteli az NHS. A szoftvernek előnye lehet, hogy sok időt takaríthat meg az orvosok számára.

Az elképzelést bírálók ugyanakkor azzal érveltek, hogy a kórházakban gyakran rossz, illetve hézagos a mobilhálózati és a WLAN-lefedettség, s még az üzenetküldő szolgáltatások sem működnek zökkenőmentesen. Felmerültek olyan érvek is, hogy a mobilhálózat megzavarhatja az egészségügyi berendezések működését. Ezzel szemben a saját hálózaton keresztül üzemelő csipogók gyorsan és megbízhatóan továbbítják az üzeneteket.

A csipogók hátránya ugyanakkor, hogy már csak egyetlen szolgáltató, a PageOne támogatja a használatukat, írja a lap.

(forrás: SG.hu)
hirdetés

Könyveink