hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

 

Kutatók hajnala Rétságon

Hajnali programmal kezdődik a kutatók éjszakájának rendezvénysorozata Rétságon pénteken: megállapodást írnak alá a Semmelweis Egyetem kutatásfejlesztési vállalkozásának oda helyezéséről.

Az együttműködésről szóló dokumentumot Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke és Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora látja el kézjegyével. A cél a felek innovációs és kutatásfejlesztési törekvéseinek összehangolása, az egyetem kutatásfejlesztési vállalkozásának Rétságra történő kihelyezése - mondta Váczi András, az egyetem sajtófelelőse az MTI-nek.

A pénteken reggel 7 órakor kezdődő rendezvényen öt kutató interaktív kiállítás keretei között mutatja be eredményeit. Varga Gábor Álmok és realitások az őssejtek felhasználásában címmel tart előadást, Tóth Miklós arról beszél, miért a szív az emberi test motorja. Azt, hogy milyen képalkotó és ultrahang technikákat használnak az emberi test megismerésében, Kováts Tímea ismerteti, majd Beck János és Horváth Ilona tart előadást a résztvevőknek arról, hogy mikrokeringés nélkül nincs élet.

A kutatók hajnalának látogatói ingyenesen vehetnek részt ultrahangos vizsgálaton, Bemer kezelésen.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink