hirdetés
hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Kuponokkal támogatja az egészséges étkezést a brit kormány

250 millió fontos (81 milliárd forint) keretösszegű, az ipari vállalatok által is támogatott, egészséges étkezést segítő tervet jelentett be a brit kormány. A programban több millió ember kap egészséges élelmiszerek vásárlásánál árkedvezményt nyújtó kuponokat.

A támogatási terv a Change4Life elnevezésű nagyszabású program része, melynek célja, hogy több testmozgásra és egészségesebb ételek fogyasztására bátorítsa az embereket.

A vasárnap ismertetett terv kidolgozói szerint ezáltal csökkenhet Nagy-Britanniában az elhízottak aránya. Egyes szakértők azonban azzal vádolják az élelmiszergyártó cégeket, hogy hírnevük növelésére használják fel a programot.

Több millió ember kap az 50 font (mintegy 16 ezer forint) értékű kuponokból, amelyekkel kedvezményes áron lehet majd egyebek közt alacsony zsírtartalmú joghurtokat, teljes kiőrlésű gabonát, gyorsfagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket és alkoholmentes sört vásárolni.

A Rupert Murdoch által tulajdonolt News of the World hárommillió kuponfüzetet oszt majd szét, az amerikai Wal-Mart áruházlánc brit vállalata, az Asda 1 milliót, közösségi csoportok pedig további egy milliót.

A kuponok számos élelmiszeripari cég termékeire kínálnak kedvezményt, így a Kellogg, az Unilever, a Nestlé, a Mars, a Warbutons (sütőipar), a Bird's Eye (fagyasztott termékek) gyártmányaira, de sportruházatot is olcsóbban lehet majd beszerezni segítségükkel a JJB Sports termékei közül.

Andrew Lansley brit egészségügyi miniszter elmondta, hogy a tervezet "nagyszerű példája, miként tud együttműködni a kormány, a média, az ipar és a kereskedelem, hogy segítsenek a családoknak egészségesebbnek lenni".

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés