hirdetés
2022. május. 17., kedd - Paszkál.
hirdetés

Tradicionális csokoládé- és cukrászsütemény készítők ellenzik a francia egészségügyi minisztérium új tervét.

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a 13. Vegetáriánus Fesztiválon Budapesten.

Az energiaital magas koffeintartalma miatt vízhajtó hatású, így ha valaki sportolás közben, napozáskor vagy alkohollal együtt fogyasztja, rosszullétet, kiszáradást, sőt ájulást is okozhat.

Mával, a szoptatás világnapjával kezdődik az anyatej világhete – amin most főleg arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen fontos az önkéntes segítők támogatása a szoptatás megkezdésében és fenntartásában.

Az első, laboratóriumban, őssejtből tenyésztett hússal töltött zsemlét a héten szolgálják fel Londonban. Előállítása mintegy 250 ezer font, azaz több mint 86 millió forint lesz.

Nem várható jelentős, az infláció mértékét meghaladó árnövekedés a menzai étkeztetés nyersanyagaival kapcsolatos előírások miatt – írja  a humán tárca közleménye.

A jövő héten folytatódik a az egyeztetés az új közétkeztetési normákról, tűnik ki az Index összefoglalójából.

A magyaroknak csak harmada tudja eldönteni a zsír-, cukor- vagy sótartalom alapján, hogy melyik termék egészségesebb – tűnik ki az MTI tudósításából.