hirdetés
hirdetés
2021. október. 21., csütörtök - Orsolya.
hirdetés

Tradicionális csokoládé- és cukrászsütemény készítők ellenzik a francia egészségügyi minisztérium új tervét.

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a 13. Vegetáriánus Fesztiválon Budapesten.

Az energiaital magas koffeintartalma miatt vízhajtó hatású, így ha valaki sportolás közben, napozáskor vagy alkohollal együtt fogyasztja, rosszullétet, kiszáradást, sőt ájulást is okozhat.

Mával, a szoptatás világnapjával kezdődik az anyatej világhete – amin most főleg arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen fontos az önkéntes segítők támogatása a szoptatás megkezdésében és fenntartásában.

Az első, laboratóriumban, őssejtből tenyésztett hússal töltött zsemlét a héten szolgálják fel Londonban. Előállítása mintegy 250 ezer font, azaz több mint 86 millió forint lesz.

Egy friss kutatás megkérdőjelezi azt a korábban elfogadott elméletet, mely szerint a reggelizés létfontosságú a megfelelő testsúlyszabályozáshoz – írja az MNO.

A rossz táplálkozási szokások nyomán az utóbbi években olyan háborús betegségek szaporodtak el a brit gyerekek körében, mint a skorbut vagy az angolkór.

A kormányoknak és az élelmiszeriparnak is van feladata a táplálkozással összefüggő betegségek elleni küzdelemben – idézi a WHO európai igazgatóját az MTI.

Regionális stratégiákkal és állami törvényekkel kell szűkíteni a sok cukrot és zsiradékot tartalmazó élelmiszerek elérhetőségét az iskolákban – írja a JAMA Pediatrics online kiadása.