hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.

Kósa Lajos nagyot álmodott – Debrecen várja Európa betegeit

Magyarország legnagyobb egészségügyi ellátó központja jön létre Debrecenben – jelentette be Kósa Lajos polgármester a Kapcsolat Napján a Debreceni Egyetemen, írja a dehir.hu.

Az egyetemi klinika és az Önkormányzati Egészségügyi Holding összeolvadásával létrehozni tervezett intézményt az állam, a debreceni önkormányzat és az egyetem közösen tartaná fenn. A fúzióról Kósa Lajos elmondta, hogy először is optimalizálnák az ellátást, majd a felesleges ágyakat és kapacitásokat nem felszámolnák, hanem külföldi, fizető betegek számára tennék elérhetővé. A polgármester hozzátette, a Debrecen és London közötti menetrend szerinti repülőgépjáratra is szükség volt ahhoz, hogy ezeket a kapacitásokat ki tudják majd használni a külföldi betegek.

- Ezentúl nem a magyar orvosok mennek külföldre, hanem a külföldi betegek mennek Debrecenbe – mondta el Kósa Lajos.

Azért, hogy a létrejövő óriási egészségügyi intézményhez megfelelő szakemberképzés párosuljon a város azt szeretné, ha az egyetem átvenné a Dienes László Gimnáziumot és Egészségügyi Szakképző Iskolát, valamint a Vegyipari Szakközépiskolát. Ezekben az intézményekben már az új elvárásoknak megfelelő, nyelveket beszélő egészségügyi és vegyipari szakembereket képeznének. Az egyesülésről már a napokban elindulnak a tárgyalások - írja a  dehir.hu.

(forrás: Dehir.hu)
hirdetés

Könyveink