2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Elkészült a MEDukáció első évada

Korszerű oktatóvideók ápolóknak

Saját gyártású sorozattal segíti a vizsgákra készülőket a Healers online ápolóközösség, amelyek segítségével könnyen megjegyezhetővé válik a tananyag.

Először készül Magyarországon ilyen színvonalú oktatóanyag az egészségügyi képzésben tanulóknak. A Healers által felvállalt feladat az ápolás újrapozicionálása, ennek részeként szeretnénk már a felkészülés során támogatni a jövő gyógyítóit. Az edukációs videók a második legnépszerűbb kategória a videómegosztó oldalakon, nem véletlenül: egy igényesen elkészített film lényegesen megkönnyíti a tanulás sokszor nehéz folyamatát – mondta Németh Franciska, a MEDukáció producere.

Közel 20 éve vagyok elkötelezettje a szakképzés fejlesztésének és oktatásának. Úgy érzem, hogy egy olyan kezdeményezés indult útjára, amely abszolút hiánypótló az egészségügyi képzésben. Tekintettel arra, hogy a szakirodalmi hozzáférések is korlátozottak a tanulók számára és a világ is afelé tendál, hogy a technika fejlődését építsük be a különböző oktatás-módszertanokba, úgy gondolom, hogy ez a megoldás és forma jelenleg az egyik legmegfelelőbb módja az ismeretek és képességek átadásának a demonstrációs és klinikai gyakorlatok előtt – mondta dr. Pápai Tibor, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának docense, a sorozat lektora.

A MEDukáció első évadában alaptémák mellett a kiterjesztett kompetenciájú ápolóknak szóló epizód is szerepel: a ragasztócsíkkal történő sebellátást dr. Kőnig Róbert gyermeksebész szakorvos szemlélteti. Az oktatófilmek Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész hangjának köszönhetően komplex audiovizuális élményt nyújtanak.

hirdetés

Könyveink