2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Kórházrendőrök

Rendőrök védik négy londoni kórház alkalmazottait, mivel jelentősen megnőtt az atrocitások száma, írja az Independent nyomán a Család.hu.

Negyedével megnőtt a támadások száma a londoni kórházakban hat év alatt, a helyzet pedig egyre jobban megnehezíti az ellátást – derül ki az Independent cikkéből, amelyet a Család.hu szemléz. A rendőrség ezért egy külön egységet hoz létre, hogy a négy legnagyobb fővárosi kórházban az egyenruhások jelenlétükkel próbálják elvenni a potenciális erőszakoskodók kedvét a fizikai bántalmazástól.

A négy érintett intézményben, vagyis a Royal Free, a Whittington, az University College és az Great Ormond Street-i kórházban tavaly minden napra jutott egy-egy durvább összetűzés: összesen 355-ször fordultak a hatóságokhoz. 2010-ben összesen 219 hasonló esetet jegyeztek fel.

De nem csak a brit fővárosra jellemző az indulatok erősödése, az Egyesült Királyság teljes területén 57 ezerről 71 ezerre emelkedett a jogi kategóriának számító elégedetlenkedések száma fél évtized alatt.

A Times arról ír, hogy a Brexit népszavazás, illetve kampány óta a helyzet tovább romlott. Egyre több a rasszista jellegű támadás is: nem pusztán az indiai, arab vagy távol-keleti egészségügyi dolgozók, hanem a Kelet-Európából származó orvosok és ápolók is ki vannak téve a megengedhetetlen viselkedésnek. A konzervatív napilap cikkében egyenesen azt állítja, hogy megduplázódott, 225-ről 496-ra emelkedett 2015-ről 2016-ra a vallás vagy származás miatti támadások száma a kórházakban.

(forrás: csalad.hu)
hirdetés

Könyveink