hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Kórházi súlyemelést oktatnak

Egy száznegyven kilós bábut emelgetnek gyakorlásképpen az ápolók  egy svéd kórházban – adt hírül az MTI.

A gyakorlatozás az Uppsalai Egyetemi Kórházban folyik, célja, hogy a személyzet könnyebben és szakszerűen boldoguljon a túlsúlyos betegekkel, akikből mind több akad Svédországban is. A skandináv államban a férfiak felén van kisebb-nagyobb súlytöbblet, a nők mezőnyében a hányad csak egyharmad.

A kórház eddigi tömegrekorder betege 2 mázsa 40 kilót nyomott. Bár ilyen extrasúlyos paciensek azért ritkán kerülnek oda, egyre több az olyan, akit csakis csapatmunkával lehet megemelni. Ha nem dolgoznak eléggé összehangoltan, az ápolók is súlyosan megsérülhetnek, nem beszélve arról, ami a beteggel történik, ha elejtik. Mindezek miatt szakmai súlyemelő tanfolyamba fogott a kórház és megfelelő gyakorlóbábut rendelt.

Big Mac-nek elkeresztelt bábú természetesen életnagyságú, belül viszont homokkal, műanyag gömbökkel töltött. Külseje gumihabból van. Az ólomsúlyú betegeket nem elég megemelni tudni, utána megfelelően mozgatni is kell őket. Big Mac-en ezt is kellően gyakorolhatják - adta hírül a The Local című svéd lap.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés