hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Kórházfelújítás Dunaújvárosban

Kristályosodik az időpont, mikor megkezdődik a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti blokkjának kivitelezése. Régi terv valósul meg: az egyes osztályokhoz integrált műtőrendszer helyébe új központi műtőegység lép. Napokon belül eredményt hirdetnek a részletes kivitelezési és látványterv közbeszerzési pályázatán. Ezt követi majd a fő ivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás.

„A 2013-ra megvalósuló beruházásnak köszönhetően munkaerő, működés, gazdálkodás szempontjából hatékonyabbá válik tevékenységünk, ugyanis az elszigetelten működő, osztályos struktúrához tartozó műtői egységeket összevonjuk és a létesítendő központi műtőblokkban helyezzük el. A pályázati támogatással a kórház jelentős belső átszervezést is végrehajt az új műtőblokk felépítése mellett, mert a felszabaduló helyek lehetőséget adnak a további racionalizálásra: a járóbeteg- akrendeléseket a kórház főépületébe tudjuk költöztetni, megvalósulhat a központi alapellátási ügyelet és a sürgősségi ellátó osztály integrációja is.” – mondta el Dr. Mészáros Lajos a kórház főigazgatója.

A műtőblokk megújulása mellett más fontos fejlesztések is történnek majd: így a képalkotó radiológiai diagnosztika központosítása és fejlesztése mellett a központi sterilizáló és az új intenzív osztály kialakításával szoros szakmai és funkcionális egységben valósul meg. A fejlesztés fontos eleme a központi betegirányítás rendszerének felállítása is.

"A gyógyító feltételrendszer korszerűsítésének köszönhetően javul a város és környéke százhúszezer lakosának egészségügyi ellátása, és az egészségnyereség mellett az idetelepülő befektetők számára minőségi ellátást, s ezzel vonzóbb környezetet tudunk teremteni.” – mondta el Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.

A város az Új Széchenyi-terv 3,6 milliárdos pályázati forrása mellé még 366 millió forintot biztosított a korszerűsítéshez. A fejlesztés keretében közel egymilliárd forint értékű gép-műszer beszerzése történik meg. A beruházás befejezésének várható határideje 2013 júliusa, így a nyári átadást követően áll majd endelkezésre a betegek ellátásához az új központi technológiai tömb.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink