hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Ki látta a máját utoljára?!

Ezzel a címmel hirdet médiapályázatot a rákmegelőzás támogatására négy szervezet a Bayer Hungária Kft. támogatásával.

– Sok százezren élnek közöttünk olyan májbetegséggel, amelyről nincs tudomásuk vagy amit elhanyagolnak. Közülük kerülnek ki a következő években azok, akiknek majd azt mondja az orvosa: Önnek gyógyíthatatlan májrákja van – írja közös hirdetményében a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság, az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiuma és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya. Minden magyarországi szerkesztőséget arra kérnek, tegyék fel a kérdést saját olvasóiknak, hallgatóiknak, nézőiknek: az ő májukat ki látta utoljára? Hiszen a májbetegséggel élők rendszeres ultrahangvizsgálatával egy kezdődő májdaganatot még időben fel lehetne fedezni.

Ismeretterjesztő cikkeket, riportokat, interjúkat várnak, amelyek rávilágítanak a májbetegségekkel, májcirrózissal – arról tudva vagy sem – együtt élő több százezer ember rendszeres orvosi kontrolljának indokoltságára, bemutatják a fenyegető májrák idejében való felismerésének lehetőségeit. Híradásokat, amelyek segíthetnek abban, hogy az érintettek a háziorvosukkal együttműködésben rendszeresen eljussanak a veszélytelen és fájdalmatlan hasi ultrahang vizsgálatra, amely révén – más betegségek mellett – a májrák is felfedezhető kezdeti stádiumban és így hatékonyan kezelhető.

Az adott médium által elérhető olvasók, hallgatók, nézők számától függetlenül egyaránt várják a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban, magazinokban megjelent írásokat, online tartalmakat, a rádiókban elhangzott vagy televíziókban vetített anyagokat.
Pályázni a 2012. február 2. és 2012. április 20. között megjelenő alkotásokkal lehet. Az írott pályázatok terjedelme 3-10 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 3-30 perc lehet.

A pályázatokat bírálóbizottság értékeli. A műfajok esélyegyenlősége jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet:
- hárman részesülnek nettó 200-200 ezer forint díjazásban
- két szerkesztőség 10-10 munkatársa számára pedig komplett hasi ultrahang szűrést szerveznek egy munkahelyükhöz közeli magánklinikán.

Beérkezési határidő: 2012. április 25. A pályamunkák e-mailben is elküldhetők.

Cím: Rákgyógyítás szerkesztőség, 6723 Szeged, Építő u. 3/a vagy This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Információk: B. Papp László (06-30) 261-8789, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Háttér: www.rakgyogyitas.hu

(forrás: Rákgyógyítás)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés