hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Két új kórház is épülhet Budapesten?

Legalább egy, de akár két új kórház is létesülhet Budapesten – tudta meg a Magyar Idők. Eközben az egészségügyért felelős államtitkár az Origónak  három szuperkórházról beszélt.

Szavai szerint legalább három intézmény kell, ahol az év minden napján, minden ellátási szinten van felvétel, emlékeztet a Magyar Idők.

A politikus szerint Budán két főkórháznak is lenne jogosultsága: egy központi intézménynek, ami Északkelet-Dunántúlt is ellátja, hiszen az itt lakók a BAH-csomópont környékén érik el Budapestet, és egy másik központnak, ami a közép-budai-hegység kapacitását, az ott élő betegek igényeit is lefedi.

A szakember elismerte, hogy a leírás ráillik a Déli pályaudvar és a Testnevelési Egyetem felszabaduló területeire, de hangsúlyozta, hogy a jelenlegi várostervezési trend szerint minden ilyen, szabaddá tett zónát parkosítani kell.

Ónodi szerint rendet kell vágni a budapesti ügyeleti ellátásban: a mentőknek ma több mint ötvenoldalas eljárási rendet kell ismerniük, hogy tudják, kit hova kell vinni, ha beteggel futnak össze az utcán. Ónodi-Szűcs Zoltán ezzel megerősítette a lap korábbi információját, amely szerint legalább három sürgősségi centrum lesz a fővárosban. Úgy tudják: ezek az Egyesített Szent István, Szent László Kórház, a Honvédkórház és a Szent János Kórház köré épülnek.

(forrás: Magyar Idők, origo)
hirdetés

Könyveink