hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ónodi-Szűcs: Nem épül új kórház Budapesten

Nem épül új kórház Budapesten, közölte az egészségügyi államtitkár az InfoRádióban. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: egyes fővárosi egészségügyi részlegek új helyre költözhetnek, de új kapacitás létrehozását nem tervezik.

„Nyilvánvalóan a budai oldalon lesz egy nagyobb fejlesztés, hiszen ott kevesebb az épület. Mit ért új kórház alatt? Hogy kinevezünk valamit, és rárakunk egy új nevet? Mert ilyen biztos, hogy nem lesz. Azt gondolom, hogy olyan viszont lehetséges, hogy költözködnek majd a különböző kapacitások a városon belül. Nincs igény új kapacitás létrehozására", mondta az InfoRádiónak az egészségügyi államtitkár.

Februárban Ónodi-Szűcs Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy épülnie kell egy új intézménynek, amelynek mindenekelőtt jól megközelíthetőnek kell lennie.

Két hete a budapesti kórház-fejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos arról egy háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy legalább 200 milliárd forintba kerülne egy új fővárosi szuperkórház létrehozása, akár a meglévő intézményi kapacitásokat fejlesztenék, akár uniós források bevonásával új intézményt hoznának létre.

További részletek és hanganyag

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink