hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Kell-e emelni a kirúgottak bérét?

Május 1-jéhez, az új egészségügyi struktúra indulásához közeledve nyugatlanító nyitott kérdéseket szedett csokorba a Napi Gazdaság.

Betegeket, orvosokat és működtetési pénzeket kellene átcsoportosítani az induláshoz, de az ehhez szükséges és a valójában rendelkezésre álló idő között egyre nagyobb a különbségírja a lap. Ráadásul a megígért orvosbéremeléshez szükséges megtakarítás a hatékonyság javításából nem jöhet össze, csakis a kapacitások szűkítéséből.

Persze ennek is megvannak a jelei: az újpesti Árpád traumatológiai osztályának tervezett bezárása, amellyel úgy tűnik el 100 ágy a budapesti traumatológiai ellátásból, hogy a baleseti ellátáshoz hasonló sürgősségi sebészeti beavatkozások helyzete ma is kritikus Budapesten. Hétvégenként elvileg 100 ágyat igénylő nagyságú a sürgősségi műtéti igény, de valóságosan csak 60-80 ágynyi kapacitás áll rendelkezésre. A nyitott kérdések listája a minap azzal szaporodott, hogy a bejelentett orvosbéremelésből vajon hogyan részesülnek "visszamenőleg" azok az orvosok és szakdolgozók, akik a tervezetten átalakuló, megszűnő osztályokon dolgoznak, és ezek megszűnésével nem találnak gyorsan újabb közalkalmazotti állást maguknak – olvasható a napi.hu-n.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink