hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Kaptak pénzt, digitalizálhat az egészségpénztár

Új, integrált és egységes informatikai rendszer kiépítésére nyert el 2,8 milliárdot az OEP, a támogatási szerződést csütörtökön írták alá.

Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója elmondta: a projekt célja korszerűsíteni az informatikai rendszert, minimálisra csökkenteni a működési kockázatát, valamint a még papíron rögzített adatokat számítógépre vinni.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: a pénztár informatikai rendszere teremti meg az alapját a jövőben bevezetni kívánt e-receptnek vagy a betegadatok elektronikus úton történő tárolásának, továbbításának is - tette hozzá.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a fejlesztés érinti a közfinanszírozott szolgáltatók szerződéses kapcsolatainak kezelését, és egyszerűsíti az adatszolgáltatásokat, például az orvosok bejelentését, vényírási szerződések megkötését vagy a vényigénylést.

Korszerűbbé válik a gyógyszer-támogatási rendszer, valamint a szolgáltatók jelentéselszámolási folyamata is. Az OEP taj-nyilvántartási adatbázisa és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal által fejlesztett összerendelési adatbázis közötti kapcsolatot is kialakítják. A projekt 2014. december 31-én zárul.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink