hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Június 1-től nem lehet szülni a mohácsi kórházban

Nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, várandósgondozást, műtéteket és ügyeletet biztosít a kórház, de szülni már nem lehet, közli a Telex.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el” – közölte az egészségügyi intézmény honlapján a Mohácsi Kórház főigazgatója. A nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, a várandósgondozást, és az ellátási szintnek megfelelő nőgyógyászati műtéteket, valamint a nőgyógyászati ügyeletet továbbra is biztosítja a kórház, de a szülést már nem. A változásra a Másállapotot a szülészetben mozgalom figyelt fel, írja a lap, jelezve: egyes információk szerint a döntéshez hozzájárult, hogy alacsony a szülésszám Mohácson.

Pécs egyébként 46,6 kilométerre van Mohácstól, ami autóval kb. 35 perces utat jelent. A helyzetet nehezíti, hogy a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika május 20-i tájékoztatása szerint a Családbarát Pályázat keretén belül júniusban megkezdik a szülőszobák felújítását, ami előreláthatóan 3 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt nem lesz mód alternatív szülési lehetőséget, így kádban történő vajúdást vagy vízben szülést igénybe venni.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink