hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Júliusban adhatják át a székesfehérvári kórház új épületét

Határidőn belül befejeződhet az Épkar és a Fejér-B.Á.L. Zrt. kivitelezésében készülő kórházépület Székesfehérváron – közölte a Magyar Építők.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati épülettömbjének építése két éve tart. Ezzel Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is.

Még dolgoznak a homlokzatok kialakításán, amelyből már csak az utolsó fázis van hátra, így az előtető és az árnyékolók felhelyezése zajlik. Eközben belül is elnyeri végső formáját, és nagy erőkkel halad a festés, hideg- és melegburkolás, valamint az elektromos gépész szerelvényezés.

A kivitelezők utolsó feladatai közé tartozik a környezet rendezése is, ahol 1200 négyzetméter külső térburkolat, 1460 négyzetméter aszfaltburkolat, valamint 880 négyzetméteren 40 darab új parkolóhely telepítésére van szükség – írja a Magyar Építők.

(forrás: Magyar Építők)
hirdetés

Könyveink