hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Jön a síszezon, váltsa ki az Európai Egészségbiztosítási Kártyát!

A kezdődő síszezon közeledtével célszerű kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, illetve ellenőrizni az érvényességét, hívta fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

Mint írták, az átmeneti jelleggel az Európai Gazdasági Térségben, vagyis az Európai Unió tagállamaiban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, valamint Svájcban és Horvátországban tartózkodás esetén az EU-kártyával igénybe vehetők az orvosilag szükséges ellátások, beleértve a krónikus betegségekkel, valamint a terhességgel és szüléssel összefüggő ellátásokat is, "ha a tartózkodás célja nem ezen ellátások igénybe vétele", emelte ki az OEP.

Az EU-kártya bármely kormányhivatal ügyfélszolgálatán vagy ügyfélkapun keresztül ingyenesen igényelhető, a kiállítástól 36 hónapig érvényes.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról, valamint a síbalesetek esetén nyújtandó ellátásokkal kapcsolatos bővebb információkért célszerű felkeresni az OEP honlapját, ahol az Ellátások az EU-ban menüpont alatt lehet tájékozódni, olvasható az OEP közleményében.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink