hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Ingyen van és jó

A Szépművészeti Múzeum hallássérültek számára kifejlesztett okostelefon-alkalmazását méltatta a brit The Guardian című lap internetes kiadása.

A SzépMűSL (sing-language/jelnyelv) nevű, Európában egyedülálló alkalmazás a múzeum épületéről, gyűjteményeiről és 150 műtárgyáról kínál magyar jelnyelven információkat a hallássérülteknek - tájékoztatta sajtóközleményben az MTI-t a Szépművészeti Múzeum kommunikációs osztálya.

A cikk olyan múzeumok honlapjait vette górcső alá, mint a párizsi Louvre, a szentpétervári Ermitázs, a firenzei Uffizi, a londoni Victoria and Albert Museum, a madridi Prado és a New York-i Metropolitan Museum. A SzépMűSL elnevezésű okostelefon-alkalmazást egyedüliként emelte ki a cikk a legjobb akadálymentesítés kategóriában.

A múzeumban való eligazodást az alkalmazásban található interaktív térkép és QR-kódok segítik, amelyek beolvasásával a kiállított tárgyról azonnali jelnyelvi információt lehet kapni. A The Guardian továbbá kiemeli, hogy az alkalmazás díjmentesen letölthető Android és iOS operációs rendszerű okostelefonokra és táblagépekre.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink