hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Influenzajárvány: korábban kezdődött és tovább tart

Az ÁNTSZ figyelmeztetése szerint egyelőre nem lehet megjósolni, hogy mikor érhet véget az influenzajárvány – írja a beol.hu.

Az elmúlt hetekben több mint százezren fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel, a betegség az egész országot érinti. A beol.hu az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentésére hivatkozva azt írja, az utóbbi 10 évben egyetlen influenza­szezonban sem regisztráltak még ilyen magas heti betegszámot. A vírus kis közösségek, például óvodás, iskolás csoportok körében terjed leginkább, a felmérések szerint az idei betegek többségét az iskolások teszik ki.

Az országban Győr-Moson-Sopron, Vas és Bács-Kiskun megyében betegedtek meg a legtöbben, míg Nógrád, Szabolcs Szatmár-Bereg és Veszprém megyében mindössze csak néhány beteget regisztráltak. Az idei súlyosabb helyzetet az okozza, hogy a betegek között a H3N2 influenza A típusú vírusa terjed leginkább az elmúlt évi domináns B vírusával szemben. Az influenzajárvány hazánkban általában 8-12 hétig tart, jelenleg a járvány ötödik heténél tartunk – tájékoztatta a lapot az ÁNTSZ.

(forrás: beol)
hirdetés

Könyveink