hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Indul az arzén-hadművelet

A Magyar Honvédség  segíti 123 település 340 ezer lakosának egészséges ivóvízzel való ellátását január elsejétől az év végéig – közölte az MTI.

A Magyar Honvédség közleményben értesítette a nemzeti hírügynökséget, hogy a két ünnep között mintegy 250 katonát mozgósít, hogy felkészítsék azokat a vízhordó eszközöket, amelyeket januártól az arzénes területeken vetnek be.

Az Európai Bizottság 2012. május 30-i határozata alapján Magyarország 2012. december 25-ig kapott haladékot, hogy teljesítse az ivóvíz arzéntartalmára megszabott európai uniós határértékeket. A kormány szeptember 20-i határozata szerint fel kell gyorsítani az ivóvízminőség-javító programhoz szükséges beruházásokat, és addig is, amíg ezek befejeződnek, a Honvédelmi Minisztérium a rendelkezésére álló lajtos kocsikkal gondoskodik az ivóvízellátásról azokon a településeken, ahol ez szükséges.

Az ivóvíz kiszállításának kiváltásához szükséges konténeres szűrőberendezések gyártásáról és telepítéséről is a honvédelmi tárca gondoskodik. E feladatokra hárommilliárd forintot csoportosítottak át a tárcához.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink