hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Indul az apás császármetszés Szegeden

Az édesapák is bemehetnek hétfőtől a császármetszésre a szegedi egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán – írja a Délmagyar.

hirdetés

Több hónapnyi engedélyeztetés és ügyintézés után december 9-től az édesapák is jelen lehetnek a császármetszéssel történő szülésnél a SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán – tájékoztatta a Délmagyart Németh Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, igazgató. Mint mondta, régóta igény mutatkozott erre a házaspárok részéről, jogosan, hiszen az ország több szülészetén is lehetőség van erre.

– Azt gondoltuk, egyszerűbb lesz elintézni, de majd ha az elégedett arcokat látjuk, azt mondjuk, érdemes volt a félévnyi munka – tette hozzá. A tanszékvezető professzortól megtudták, a szülések 70 százalékán jelen szeretne lenni egy hozzátartozó, ez nem feltétlenül a férj, többször például a leendő nagymama. Ehhez viszont minden esetben az édesanyának is hozzá kell járulnia.

Németh Gábor kiemelte, ez az intézkedés is a családbarát koncepció része, hiszen más érzés az édesapának, amikor ő is láthatja egyből a gyermekét, ahogyan felsír, mint amikor már a szobában, pólyában látja. – Akár az utolsó pillanatokban is dönthetnek úgy a párok, hogy a férfi is bejön, de úgy vélem, már a terhesgondo­zás során érdemes feltenni a kérdést, hogy szeretnének-e ez­­zel a lehetőséggel élni. Ekkor megkaphatják a tájékoztatót, és otthon közösen eldönthetik. Ha élnek vele, akkor már csak a papírokat kell aláírni a beavatkozás előtt – magyarázta.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink