hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kecskeméten csak beoltott apák szülhetnek

Miután keddtől a kaposvári kórházban is általános látogatási tilalmat rendeltek el, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai szerint országszerte csaknem húsz kórházban van látogatási korlátozás az influenzajárvány miatt.

Az ÁNTSZ a honlapján folyamatosan frissíti azon egészségügyi intézmények listáját, ahol az influenza megbetegedések tömeges előfordulása miatt látogatási tilalmat rendeltek el. A hétfői adatok szerint jelenleg országszerte összesen kilenc megyében, valamint a fővárosban csaknem húsz kórházban van érvényben látogatási tilalom.

Budapesten látogatási tilalmat rendeltek el a Heim Pál Gyermekkórházban és a Szent Ferenc Kórház belgyógyászati-, krónikus belgyógyászati-, kardiológiai rehabilitációs és kardiológiai osztályán. A Bethesda Gyermekkórház II. számú gyermekosztályán és III. számú csecsemőosztályán, valamint sürgősségi osztályán részleges látogatási tilalom van érvényben.

Pest megyében a Flór Ferenc Kórház szülészeti-, újszülött-, gyerek-, onkológiai osztályán rendelték el a tilalmat.

Somogy megyében a Kaposi Mór Oktató Kórház mellett a Marcali városi kórházban van érvényben látogatási tilalom.

Nógrád megyében a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház valamennyi osztályán szombat óta van látogatási tilalom.

Bács-Kiskun megyében Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában az egész kórházra kiterjedő látogatási tilalmat rendeltek el. Itt kizárólag súlyos állapotban lévő beteget látogathat meg egy hozzátartozója az osztályvezető főorvos írásos engedélyével. Az úgynevezett apás szülések esetén csak olyan édesapa tartózkodhat a szülőszobán, aki írásos igazolást hoz arról, hogy az influenza elleni védőoltást megkapta, influenzaszerű tünetei nincsenek.

Csongrád megyében a Szegedi Tudományegyetem orvosi karának minden fekvőbeteg ellátó intézményében és osztályán, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház valamennyi osztályán, továbbá a Csongrád Megyei Önkormányzat Mellkasi Betegségek Szakkórházában Deszken van érvényben tilalom.

Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem I. Belklinika I. és II. telephelyének összes fekvőbeteg osztályán, és további klinikai egységeiben részleges látogatási tilalmat rendeltek el, a látogatási időt és a látogatók számát is korlátozták.

Tolna megyében a Balassa János Kórház szülészeti osztályán, valamint a gyermekgyógyászati osztályon, míg a dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Kht. egész területén látogatási tilalom van.

Zala megyében Zalaegerszegen, a Zala megyei Kórházban a belgyógyászati osztályon, a sebészeti osztályon, Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórházban a gerontológiai, a szülészeti- és nőgyógyászati, a csecsemő-, gyermek- és újszülött, az ápolási és az intenzív terápiás osztályon, valamint az endokrinológiai részlegen van érvényben tilalom.

Komárom-Esztergom megyében Tatabányán, a Szent Borbála Kórház mindkét telephelyén, Tatán az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetben, valamint az esztergomi Vaszary Kolos Kórház minden osztályán látogatási tilalom van - olvasható az ÁNTSZ honlapján.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink