hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Ígéretek földje

Versengő pártok, versengő programok

MSZP: Egyetlen biztosító, versengő szolgáltatók
A Magyar Szocialista Párt választási jelmondata, „Biztonság, igazságosság, bátorság” az egészségügyben gyakorlagilag az eddig megkezdett változások folytatását jelenti. A szocialisták nem készülnek radikális átalakításra – mint Rácz Jenő egészségügyi miniszter több helyen is elmondta: a párt választási programja a 100 lépés programra épül. Ebből 21, illetve a gyermek-egészségügyi ellátás fejlesztésével együtt immár 22 szól az egészségügyről. E tervek közül néhány ugyan már megvalósult; van, amelyen már dolgoznak, ám többel még adós a kormányzó párt.
A szocialisták továbbra is a szolidaritás elvén működő, egységes társadalombiztosítás mellett teszik le voksukat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egyre inkább valódi biztosítóként működjön, és csak azoktól vásároljon szolgáltatást, akik minőségi ellátást nyújtanak megfizethető áron. Ez annyit jelent, hogy az MSZP csak a biztosítók versenyétől zárkózik el, a szolgáltatókétól nem, sőt ez utóbbit kifejezetten kívánatosnak tartja. A párt szerint e célt is szolgálná a regionális egészségügyi tanácsok felállítása, mert a régiók maguk tudják, hol, milyen kapacitásokra, fejlesztésekre van szükség, és így a valódi szükségletekhez igazodó kórházstruktúra alakulhatna ki. Mint Hiller István pártelnök fogalmazott: programjuk kiemelten fontos része az egészségügy átfogó szerkezeti átalakítása. Rácz Jenő jelenlegi miniszter szerint mindenképpen többletforrásokhoz kell juttatni az egészségügyet, de úgy, hogy közben a pénz felhasználása, hasznosulása is javuljon

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HAIMAN ÉVA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés