hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Hétvégeken nem lehet szülni sem Mosonmagyaróváron

Nem zárják be, de hétvégeken megszűnik egy sor ellátás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban – szúrta ki az intézmény honlapján a 24.hu.

A közel 100 ezer lakost ellátó intézmény nem kapkodta el a bejelentést, az intézkedések március elsejétől, tehát mától lépnek életbe, az erről szóló szűkszavú tájékoztatás pedig ma reggel került ki a honlapra. Ebben Rumi Márk orvosigazgató a lakosságot az „új ellátási struktúráról” értesíti, e szerint:

  • „Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadjuk, ebben az időszakban a szülések biztosítottak.
  • Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeinket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátjuk.
  • A hét minden napján 0-24 órában biztosítjuk a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást.
  • Minden egyéb szükséges szakmai hátteret a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint vármegyei irányító kórház biztosítja.”

A lakosságot teljesen váratlanul érte az intézkedés, korábban semmilyen bejelentés nem érkezett, nem kaptak tájékoztatást arról, hogy lényegében nappali kórházzá degradálják a Karolinát – jegyzi meg a 24.hu.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink