hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Hétfőre meglehet a gyerektábori riadalom oka (FRISSÍTVE: már csak hárman...

A tüneteket és az esetek számát tekintve nem valószínű, hogy élelmiszer okozta a tizenöt gyerek megbetegedését Balatonakaliban; a Dörgicsei úti táborból, ahol száznyolcvanheten üdültek – mondta a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve járványügyi osztályának vezetője az MTI érdeklődésére.

Pápai Enikő közölte: a kisdiákok többségénél hányás fordult elő, hárman pedig hasmenésre panaszkodtak. A mentők a tíz-tizenkét éves gyerekek közül tizenegyet a veszprémi, négyet az ajkai kórházba szállítottak. Hozzátette: a hatóság munkatársai a helyszínen járványügyi vizsgálatot végeztek. Mivel azonban a laboreredmények még nem állnak a rendelkezésükre, az ételmérgezést sem lehet teljes bizonyossággal kizárni. A vírusos vagy egyéb bakteriális eredetű megbetegedés kimutatásához további laborvizsgálatok szükségesek, ezek eredménye leghamarabb hétfőn lesz ismert – mondta.

A szombat délelőtt kórházba került gyerekek állapota a kezelőorvosok tájékoztatása szerint kielégítő. A tábort nem kellett bezárni, újabb megbetegedést nem jelentettek. A két turnus közötti kötelező fertőtlenítés után az üdülőbe szombat délután újabb csoport érkezett.

FRISSÍTÉS (2012.07.22. 11:02)

Már csak három gyermek van kórházban a tizenötből, s vasárnap várhatóan ők is hazamehetnek – mondta a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve járványügyi osztályának vezetője az MTI-nek vasárnap. Pápai Enikő közlése szerint az ajkai kórházból már szombaton hazaengedték az ott ápolt négy kisgyermeket, a veszprémi kórház gyermekosztályán még hárman vannak.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés