hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Menedzsmentje válogatja, ki hogy gyűjt pénzt

Hálafestésből indult mozgalom

Az egészségügy áldatlan állapotát látó zsebükbe nyúlókról, festőkről, önkéntesekről, Facebookon posztolókról közöl összeállítást a hvg.hu.

Egyszeri hálafestésnek indult, mozgalommá nőtte ki magát Lakatos Norbert akciója: a fiatal szobafestő februárban a kerepesi kórháznak a nővérszobáját festette ki, ahol másfél éves lányát kezelték. Jobb megoldásnak tartotta, mint a borítékot. Azóta ugyanott egy vállalkozó támogatásával kifestette a teljes koraszülött-osztályt, írja a lap. Egyre többen megkeresték, hogy segítenének, így már nagyjából 20-22 ember vesz részt a mozgalomban: festők, asztalosok, grafikusok, belsőépítész, pázmányos egyetemisták, akik ingyen tesznek szebbé kórházi osztályokat, de cégek is beszálltak, anyagot vagy embert küldtek.

Nemrég végeztek a Semmelweis II. számú gyermekklinikáján a daganatosok várójával, most a Péterfy jön, a felnőttrészlegen 3 rossz állapotú kórtermet festenek ki.

Lakatos Norbert a hvg.hu-nak elmondta, most hat kórház áll sorban, nála lehet e-mailen jelentkezni, de még tudnak vállalni többet is: “A nyaramat még erre szánom, havonta 3-4 nap belefér.”

Kovácsné Erendits Andrea azt unta meg, hogy a kórházak többségében a gyerek mellett csak egy sámlin vagy széken lehet görnyedezni, ezért márciusban többedmagával elindított egy akciót “adományozz fekhelyet” elnevezéssel. Április közepi Facebook-bejegyzésük szerint 2,1 millió forint gyűlt össze, kiosztottak 100 matracot, azóta a miskolci gyermekkórház és a Mária utcai szemklinika is kapott, összesen 70-et, vettek 100 lázmérőt és 125 műanyag poharat gyermekosztályokra, kérésre 2 kempingágyat és 6 dönthető karfás széket.

Az érdi rendelőintézet a saját betegeitől kért segítséget az épületben kifüggesztett felhívással, ugyanis a 2010-ben uniós és önkormányzati pénzből vett műszereik sorra romlanak el, derült ki az RTL Klub keddi híradójából. Menedzsmentje válogatja, ki hogy gyűjt pénzt, közölte Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség korábbi elnöke.

További részletek a hvg.hu-n

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink