hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.
hirdetés

H7N9-fertőzések: se magyarázat, se vakcina

Újabb négy H7N9 fertőzést észleltek Kínában, ahol korábban két embert ölt meg az új madárinfluenza-vírus – jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A négy fertőzöttre Csiangszu tartományban négy különböző városban leltek, mindannyian kritikus állapotban vannak, intenzív osztályon fekszenek - közölte a tartományi egészségügyi hivatal. Az érintettek nem álltak egymással kapcsolatban.

A legfiatalabb közülük egy 32 éves nő Vuhszi városból, a legidősebb egy 83 és férfi Szucsouból. Egy 45 és egy 48 éves nőt Nankingból, illetve Szucsienből vittek kórházba, mindkettőjük tesztje pozitív volt a H7N9 vírusra. Egyedül az előbbi került közvetlen kapcsolatba - foglalkozásából adódóan - élő baromfival. Megvizsgálták azt a 167 embert is, akik velük érintkeztek és egyikük esetében sem találtak fertőzésre utaló tüneteket, lázat, vagy légúti megbetegedést.

Korábban Sanghajból két, a közeli Anhuj tartományból egy fertőzést jelentettek. A sanghajiak meghaltak, az anhuji beteget, aki válságos állapotban van, Nankingban tartják orvosi felügyelet alatt. Fertőzésükre a szakemberek egyelőre nem találják a magyarázatot.

Mivel ritka, eddig embereken még nem jelentkező fertőzésekről és viszonylag ismeretlen vírusról van szó, viselkedésére vonatkozóan kevés az adat. A klinikai megfigyelések alapján nem valószínűsítik az emberek közti nagymértékű fertőzést. A kutatást folytatják, miközben megjegyzik, hogy a H7N9 ellen sem Kínában sem külföldön egyelőre nem létezik vakcina.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés