hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Gyógyítás

H1N1: a többség nem kívánja beoltatni magát

Nem akarja beoltatni magát az új influenzavírus ellen a megkérdezettek többsége, legalábbis a válaszadók 73 százaléka válaszolt nemmel az erre vonatkozó kérdésre a Szonda Ipsos felmérésében.
A legnagyobb arányban (86 százalék) a 18–39 év közöttiek utasították el az oltást, pártpreferencia alapján pedig a Fidesszel szimpatizálók (78 százalék).

Az MTV A szólás szabadsága című műsora megbízásából készült felmérésben október 30-án 500 embert kérdeztek meg telefonon. Azok közül, akik nem akarják beoltatni magukat, a legtöbben (27 százalék) jobban félnek az oltás esetleges mellékhatásaitól, mint a betegségtől. Ugyancsak nagy arányban, 23 százalékban válaszolták azt, hogy általában elutasítják a védőoltásokat, míg 21 százalékuk úgy véli, hogy nem kapja el a betegséget.

A férfiak inkább azt válaszolták, hogy általában elutasítják a védőoltásokat, és bíznak benne, hogy úgysem kapják el a betegséget, míg a nők többsége, 34 százaléka a mellékhatások miatt aggódik.

Ezzel párhuzamosan a válaszadók 58 százaléka már hallott a H1N1 vakcinával összefüggésbe hozott halálesetekről, súlyos szövődményekről.

A megkérdezettek 60 százaléka válaszolta azt, hogy maga döntött a kérdésben, nem hagyta magát befolyásolni, és 48 százalékuk szerint a pro és kontra érvek mögött inkább politikai érvek húzódnak meg.

MTI

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés