hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Gyenge évből nehézbe fordultak a patikusok

Januárban 10 százalékos forgalomcsökkenést tapasztalt a gyógyszertárakban a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége elnöke – írja a Napi Gazdaság.

Korodi Karolina szerint a bevételcsökkenés a vidéki kis patikáknak okozza a legnagyobb nehézséget. A február 1-jétől kötelező plusztájékoztatás az olcsóbb gyógyszerekkel megtakarítható összegről Korodi szerint zökkenőmentes a hálózati gyógyszertáraknál, a betegek azonban ezt vegyesen fogadják: míg egy részük örül az információnak, nem kevesen inkább háborognak a vélt időhúzás miatt.

Egyetlen patikából sem érkezett olyan visszajelzés, ami a tájékoztatási kötelezettség nehezítését jelezte volna − mondta a Napinak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Január 1-je óta egyébként az orvosok nyomon követhetik az OEP honlapján, hogy a betegük a helyettesíthető gyógyszerek közül melyiket váltotta ki, így az esetleges panaszokat is helyükön tudják kezelni.

A kamara felmérése szerint azt utolsó negyedév érzékelhető árréscsökkenést hozott a közfinanszírozott gyógyszerek forgalmánál, a támogatott gyógyszerekből származó teljes árrésbevétel 2011-ben az előző évi 51,7 milliárd forintról 50,7 milliárd forintra csökkentírja a Napi Gazdaság.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink