hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Fut a rektor, jön az endorfin

November 10-én egyetemisták, főiskolások együtt futnak oktatóikkal félmaratont (21 km), illetve egy 6 kilométeres távot a „Tudás Útja” futóversenyen – írják a Semmelweis Egyetem honlapján.

A budapesti egyetemeket összekötő futáson várhatóan elindul a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Szél Ágoston is, aki immár hagyományos részvevője a versenynek, ezzel is példát mutatva a hallgatóknak, munkatársaknak – írják a honlapon. Előre láthatóan rajthoz áll még a versenyt szervező sporttudományi kar dékánja is.

Az idén 13. alkalommal megrendezett Tudás Útja futóverseny neve onnan ered, hogy útvonala a budapesti kampuszok mentén halad, mintegy jelképesen összekötve azokat. A 21 kilométeres klasszikus távon és a 6 kilométeres „Akadémiai 6-os”, úgynevezett példamutató futáson bárki részt vehet, nem csak a felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói.

A cikk buzdításában felemlíti a rendszeres futás jótékony hatásait is. A hosszú távú futás (min. 40-80 perc) endorphint szabadít fel a szervezetben, ami boldogságérzetet okoz, így jótékony hatással van a szorongásra és enyhíti a stresszt – olvasható egyebek mellett a semmelweis-egyetem.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink