hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Folytatódik a kórházi patikacsata

A január másodikán Nyíregyházán, Mátészalkán és Nagykállóban bezáratott patikái "visszafoglalására" készül ma délelőtt az üzemeltető cég – írja a NOL.

A 2010-ben alakult Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Patika Kft. négy patikát bérel és működtet a megye kórházaiban: kettőt Nyíregyházán, egyet-egyet pedig Mátészalkán és Nagykállóban. A cégben a gyógyszerésztörvény miatt jelenleg 49 százalékos tulajdonos a korábban 90 százalékos tulajdonnal bíró magyar állam, a társaság másik fele a személyi jogos gyógyszerészeké.

Az ügyről a kft. ügyvezetője, Herpayné Holik Zsuzsanna a Népszabadságnak azt mondta: az általuk bérelt patikahelyiségek tulajdonosa, a megye kórházait tömörítő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetése tavaly egyoldalúan fölmondta a cégükkel határozatlan időre kötött együttműködési szerződést, majd a Mangol Csilla  főigazgató által vezetett kórház fölszólította őket, hogy december 31-vel hagyják el a helyiségeket. Ezt követően cseréltette le január másodikán a zárakat a négy patikán.

Ennek hátterében az ügyvezető tudomása szerint az állt, hogy a kórházüzemeltető maga akar a bérleményekben vényforgalmas patikákat működtetni - olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink