hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Új vezetőkkel keresik a pénzt Nyíregyházán

Négyfős igazgatósági testület irányítja a jövőben a négy szabolcsi kórházat tömörítő Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt.-t - jelentették be sajtótájékoztatón hétfőn Nyíregyházán, írja az MTI.

Az új struktúrában a nyíregyházi, a nagykállói, a mátészalkai és a fehérgyarmati gyógyintézményt működtető szervezet vezetését a korábbiaktól eltérően már nem a teljes jogkörrel rendelkező vezérigazgató, hanem egy négy emberből álló igazgatóság látja el, amelynek megbízatása öt évre szól. A vezérigazgatói poszt ugyanakkor megmarad, a tisztségre a testület tagjai közül a közgazdász végzettségű Mangol Csillát nevezték ki.

Az új vezérigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a május 1-jén meghozott parlamenti döntés értelmében a holding negyedik, mátészalkai tagkórházát is átvette az állam, ezzel a korábban önkormányzati tulajdonban alatt álló szervezet teljes egészében állami fenntartás alá került.

Az új testület legfontosabb feladataként a holding racionalizálását és a működési anomáliák megszüntetését jelölte meg a vezérigazgató. A holding számos olyan szerződést kötött a múltban, amelyek értékarányossága és racionalitása kérdéses, ezeket a jövőben felülvizsgálják - tette hozzá.

A több mint 12 milliárd forint értékű, még a korábbi fenntartó által elindított tömbkórház-beruházás folytatódik, az áfakulcs és az árfolyam változásai miatt viszont az eredetileg lehívott pályázati összeg nem biztosít kellő fedezetet, ezért a projekt átgondolását, további pályázati pénzek bevonását tervezik. Ettől függetlenül a projekt várhatóan 2014 májusáig befejeződik - fűzte hozzá a vezérigazgató.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink