hirdetés
hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.
hirdetés

Fizetniük kell az extrém sportolóknak az egészségügyi ellátásért

Az egészségügyi államtitkárság nem kívánja hatályon kívül helyezni azt a jogszabályt, amely megvonja az egészségügyi ellátás társadalombiztosítási finanszírozását azoktól, akik extrém sporttevékenység közben sérültek meg - hangzott el az InfoRádióban.

A Fidesz-frakcióhoz fordult Erőss Zsolt és Kollár Lajos, a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciósorozat alapítói azzal a kéréssel, hogy helyezzék hatályon kívül azt a még Molnár Lajos minisztersége idején született rendelkezést, amely kizárólag a mentés és a sürgősségi ellátás ingyenességét biztosítja az extrém sportot űzők számára.

A jogszabály értelmében egyéb műtétért vagy rehabilitációs szolgáltatásért már külön kell fizetni. Kollár Lajos szerint a rendszer diszkriminatív.

Oláh Attila, a Magyar Biztosítók Szövetségének tagozatvezetője szerint a jogszabály eltörlése elenyésző hatással lenne a költségvetésre. A szabályozás 2007-es bevezetése óta ugyanis kevesebb, mint 20 esetben fordult elő, hogy a sérült sportoló maga finanszírozta ellátását.

A teljes cikk az InfoRádió oldalán olvasható.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés