hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Fiatal gyermekgyógyászok kutatásai

Európai tudományos konferenciát rendeztek a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján június 20-án és 21-én.

A fiatal szakemberek 27 angol nyelvű előadáson mutatták be a gyermekgyógyászat területén végzett, többek között kardiológiai, gasztroenterológiai, nefrológiai kutatásaik eredményeit.

 – A 25-30 év közötti orvosok baráti hangulatú rendezvényen gyakorolják, hogyan kell angolul előadni, így is felkészülhetnek a későbbi színvonalas szakmai konferenciákra.  Ami egyedülálló, hogy a 10 perces előadást követően 10 percig a felmerülő kérdésekre válaszolnak – ismertette Veres Gábor, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

A több mint 25 éves múltra visszatekintő kongresszust most először tartják Debrecenben.  A klinika igazgatója szerint ez, az intézményben zajló kutatómunka elismerése is.

Fotó: hirek.unideb.hu
Fotó: hirek.unideb.hu


 – A klinikánkon vannak alapkutatások, amelyek többek között a lisztérzékenységgel, egyéb gasztroenterológia kórképekkel (gyulladásos bélbetegségekkel, hemato-onkológiával, nefrológiával, neonatológiával foglalkoznak, de ezen kívül nagyon fontos a klinikai vizsgálatok jelentősége  is. Ezen a konferencián mindkét formával, az alap- és a klinikai kutatásokkal is találkozhattunk – mondta a hirek.unideb.hu-nak Veres Gábor. 

A csütörtökön kezdődött kétnapos nemzetközi konferencián mintegy 50-en vettek részt. A rendezvényre a hazai gyermekgyógyászok mellett Németországból, Ausztriából, Szlovéniából, Szlovákiából, Csehországból és most először Portugáliából is érkeztek szakemberek.

(forrás: Debreceni Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés