hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Fertőzések a Magyar Úszás Napján (FRISSÍTVE: helyi a ragály...)

Számos jelzés érkezett, hogy szombaton, Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül - közölte hétfőn az MTI-vel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ).

A MÚSZ jelezte, hogy az Európai Úszó Szövetség (LEN) előírásainak, továbbá a sportág hazai szabályainak megfelelően az esemény megrendezése előtt kétszer - egy héttel a rajt előtt, valamint a verseny előtti időszakban - megvizsgáltatta a víz minőségét.

"A Veszprém megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerves Kémiai, Toxikológiai és Laboratóriumi osztálya (korábban ÁNTSZ) által írásban megküldött mindkét vizsgálati eredmény szerint a víz minősége teljes mértékben alkalmas volt a verseny lebonyolítására" - áll a közleményben. A MÚSZ ezzel együtt hangsúlyozza: sajnálattal veszi tudomásul a történteket, és az illetékeseknél megteszi a szükséges lépéseket, az eredményekről pedig tájékoztatja a közvéleményt.

FRISSÍTÉS (2014.06.23. 15:33):
Az MTI Bóka István balatonfüredi polgármesterre hivatkozva közölte: a Veszprém megyei Kormányhivatal vizsgálja az ügyet, és 24-48 órán belül ígért eredményt. Más balatoni strandról eddig nem érkezett hasonló (feltehetően vírusos eredetű, heveny gyomor-bélhuruttal járó) fertőzésről szóló bejelentés, így lokális jelenségről van szó.
(2014.06.23. 18:31):
A VEMKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének szakemberei vízmintát vettek a verseny helyszínén, a VEMKH Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai pedig az érintett vendéglátóhelyeken folytattak ellenőrzést hétfőn Balatonfüreden a fertőzésekről szóló bejelentéseket követően – áll a Veszprém Megyei Kormányhivatal közleményében.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink