hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Jó a víz, lehet csobbanni

A szezon előtt ellenőrzött fürdők, strandok többsége megfelelt a közegészségügyi feltételeknek – közölte a tisztiorvosi szolgálat az MTI-vel.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleménye szerint a medencés közfürdők 35 százalékát ellenőrizték május 31-éig, 278 helyszínen vizsgálódtak. 88 esetben kellett intézkedni szabálytalanságok miatt, de csak egy alkalommal szabtak ki bírságot. Elsősorban az úgynevezett töltő-ürítő medencéknél tártak fel problémákat. Míg ezeknél 14 százalékban találtak kifogásolni valót, a vízforgatós medencéknél az arány négy százalék körül alakult. Az ÁNTSZ megjegyzi, hogy a létesítmények többsége ma már az utóbbi, korszerűbb technológiát alkalmazza.
A szezonálisan üzemelő medencék, illetve a medencés fürdők többségének nyitása csak június közepére várható. Az ÁNTSZ szerint általános tapasztalat, hogy a folyamatosan üzemelő közfürdők sokkal jobban működnek, mint a kizárólag szezonálisan nyitva lévők, vélhetően a folyamatos megfelelési kötelezettségből adódó rutin miatt.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink