hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Félrekezelt szakma?

A tervek szerint idén decembertől, de legkésőbb 2006. január 1-jétől alapvetően megváltozik több onkológiai készítmény finanszírozása. Az eddig az úgynevezett külön keretből biztosított citosztatikumok támogatását – amelyeket emlődaganat, nem kissejtes tüdőrák, a petefészek és a vastagbél daganata esetén alkalmaznak – a jövőben 12 új HBCS-be építi be az egészségbiztosító. E homogén betegségcsoportokat azok a kijelölt centrumok jelenthetik, amelyek eddig is javaslatot tehettek a szerek alkalmazására – erősítette meg a Medical Tribune információját az Egészségügyi Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztálya.
A szaktárca azzal érvel, hogy a „A 21 lépés a magyar egészségügy megújításáért” programjának 6. pontja kimondja: „Egy éven belül biztosítjuk, hogy a daganatos betegeket mindenhol az országban megfelelően minősített, a szakmai követelményeknek mindenben megfelelő gyógyító intézményekben lássák el.” Ennek végrehajtását segíti elő az onkológiai ellátás finanszírozása terén a módosítás – állítják a szaktárcánál, hozzátéve: a külön keret rendszerét az Állami Számvevőszék jelentése és az OEP-ben végzett több belső ellenőrzési anyag is bírálta, egységesen a rendszer megszüntetését javasolva.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HAIMAN ÉVA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés