hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Fejlesztések a Semmelweisen

Számos uniós forrásból megvalósult egyetemi fejlesztésről számol be a Semmelweis Médiasarok.

A „Képzés- és tartalomfejlesztés a Semmelweis Egyetemen” című pályázat segítségével olyan szakmák oktatásához készült elektronikus képzési tananyag, amelyek tankönyvei a  fejlődés sebessége miatt állandó frissítést igényelnének. A három érintett szakirány a sürgősségi orvostan, intenzív terápia és aneszteziológia, a családorvostan, valamint a biomedicinális képzés elméleti része.

Ugyancsak pályázati pénzből végezték például a speciális roma orvosképzési programra alkalmas tehetséges és motivált fiatalok felkutatását.

Egy 250 millió forintos projekt keretében – a piaci keresletre reagálva – három új szakirányt is létrehoztak az egyetemen. A népegészségügyi szakirány indítását az indokolja, hogy szükség van a népegészségügyi tevékenységet irányító, szervező vezetők és tisztiorvosok olyan módszeres képzésére, amely túlmutat a technikai ismeretanyag átadásán. A másik új szakirány, az egészségügyi informatika területén ma még sok a kihasználatlan lehetőség. A harmadik új képzés az egészségügyi infrastruktúra stratégiai fejlesztésére fókuszál; az innen kikerülő szakemberek ahhoz értenek majd, hogy az ellátórendszerben végrehajtott fejlesztések miként lehetnek a lehető leghatékonyabbak és fenntarthatóak – írja beszámolójában a Semmelweis Médiasarok.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink