hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Fegyelmi indult a félegyházi kórházigazgató ellen

A kiskunfélegyházi kórház főigazgatója maga kért tisztázó vizsgálatot, hogy a kritikákat lecsillapítsa, de végül fegyelmit indított ellene az önkormányzat – írja a baon.hu.

Az ok egy szerződés, amit már több mint egy éve kötött a kórház egy külföldi céggel. A megbízott egy tanulmányt készített a kórház számára, amelyért mintegy négymillió forintot fizetett ki az intézmény. – „Tudomásom szerint, ekkora összegről saját hatáskörben, közbeszerzés nélkül dönthetek” – mondta a lapnak dr. Kovács József a főigazgató.  


A szóban forgó tanulmány egyébként egy kórházi fejlesztéséről szól. Ennek keretében egy új egészségügyi ellátási formát, az úgynevezett Mobil Med szolgáltatást terveztek bevezetni: vagyis a kórház járóbeteg-szakellátásait kivitték volna a környező településekre. A tanulmány készítői kidolgozták annak részleteit is, hogyan lehet a rehabilitációs kezeléseket ebben a formában megoldani. Az új szolgáltatás az üzleti tervek és a hatékonysági számítások szerint – melyeket a képviselőkkel is ismertettek – 80-100 millió forintos éves bevételt hozott volna a kórháznak. Ez pedig épp elegendő lett volna a szülészet újraindításához – állítja Kovács József.

(forrás: Petőfi Népe)
hirdetés

Könyveink