hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Ez is a pénzhiányra utal...

A pénztelenség az oka, hogy két kórházban is több napig hevertek halottak anélkül, hogy észrevették volna őket – írja a Figyelő.

Egyértelműen a pénztelenséget jelölte meg a Figyelőnek nyilatkozva Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke annak okaként, hogy két kórházban több napig hevertek halottak, anélkül, hogy bárki észrevette volna őkemondta Az egyik tragikus eset a budapesti Jahn Ferenc Kórházban, a másik a győri Petz Aladár Kórházban történt. A budapesti intézményben az elhunytra a kilencedik emeleti nyilvános, nem betegellátó osztályon lévő mosdóban találtak rá. A legfrissebb hírek szerint a szemészeten járt vizsgálaton, tehát nem kórházi beteg volt, onnan ment a mellékhelyiségbe.

Győrben az egészségügyi intézménynek abban a részlegében volt egy holttest több napon át, amelyet egy sportkör bérel. Egyik esetben sem talált a rendőrség bűncselekményre utaló jelet, ezért közigazgatási eljárás keretében vizsgálják mindkét ügyet. A „horror" kapcsán egyelőre nem szólalt meg az Egészségügyi Államtitkárság, a lap nem kapott arra a kérdésére sem, hogy valóban pénzhiány miatt nincs elegendő takarító, gondnok, műszaki karbantartó, s az üzemeltetést ellenőrző szakember a kórházakban, s ezért nem fedezték fel rögtön az elhunytakat.

(forrás: Figyelő)
hirdetés

Könyveink