hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Etikai megrovásból csúcstartó

Újabb etikai vizsgálatban marasztalta el a Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága a Versys Clinics botrányhalmozó vezetőjét – értesült a 24.hu.

A másodfokú testület jogerős megrovással sújtotta Vereczkey Attilát, mert megsértette az „etikai kódex gyakorlatilag minden szabályát”, amely az egészségügyi hirdetésekre vonatkozik. A lap birtokába került határozat szerint Vereczkey meddőségi klinikája honlapján olyan öninterjúval reklámozza magát, amelyben úgy dicséri saját teljesítményét, hogy közben gyenge minőségű szolgáltatásokkal vádolja a hasonló területen működő orvosokat. A panaszt két másik meddőségi klinika nyújtotta be.

Bár nincs ilyen hivatalos kimutatás, de Vereczkey Attila ezzel a megrovással a hazai orvostársadalom etikai ügyekben legtöbbször elmarasztalt csoportjába került.

A 24.hu által megkérdezett szakjogász szerint lehet, hogy az elmarasztalás miatt egy-egy adott orvos szakmai megítélése „nem lesz tökéletes”, de amíg olyan ítélet vagy etikai határozat nem születik, amely kifejezetten eltiltja az orvost a foglalkozása gyakorlásától, tovább praktizálhat, írja a lap.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés