hirdetés
hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Erre költöttek a kórházak

A Weborvos összegyűjtötte, milyen fejlesztésekre fordították a kórházak a konszolidációhoz kapcsolódó pályázati pénzt.

Mosodai fejlesztésre, biztonsági rendszer kiépítésére, teleradiológiára költenek az intézmények a fenntartótól kapott 15 milliárd forintos pályázati keretből – derül ki a Weborvos összeállításából.

A tatabányai Szent Borbála Kórház a kórház-konszolidáció részeként kiírt tenderen tizenegy témában nyújtott be pályázatot, amelyből végül ötöt támogatott a kormány, így együttesen mintegy félmilliárd forint támogatást nyert el fejlesztéseinek megvalósítására. Hetvenkétmillióból fejleszt az ózdi Almási Balogh Pál Kórház, ahol két területre, a lopások kivédésére és a mosoda gépeinek cseréjére koncentrálnak a vezetők a pályázaton nyert pénz felhasználásával. A pályázati pénz egy részét kamerarendszer kiépítésére, beléptető kártya bevezetésére, valamint a kórház és a rendelőintézet közötti átjárás szabályozására fordítják.

244 millió forintos pályázati támogatást nyert el a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménye. Ebből három fejlesztést valósít meg a kórház. A projekt részeként a hódmezővásárhelyi Tüdőgondozót beköltöztetik a vásárhelyi kórház egyik épületébe. Átveszik a sterilizálási feladatokat a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházától. A mosodai szolgáltatásokat a Békés Megyei Központi Kórház gyulai telephelye fogja ellátni a hódmezővásárhelyi a büntetés-végrehajtási intézet helyett.

(forrás: WebOrvos)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés