hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Egészségipar

Erősen zárta az évet a Bayer

A Bayer AG német vegyi és gyógyszergyár nettó jövedelme 44 százalékkal javult 2009 negyedik negyedében, és összege 153 millió eurót ért el a költségek csökkentésének és az üzlet élénkülésének köszönhetően.
A Bayer az előző év hasonló időszakában 106 millió euró nettó jövedelemre tett szert, az idei évben az összeg 153 millió euróra emelkedett, ezzel 44 százalékos emelkedést ért a cég a negyedik negyedévben. A múlt év negyedik negyedévi árbevétele változatlanul közel 7,9 milliárd euró volt – jelenti az AP.
 
Az egész 2009-es évre vonatkozóan a nettó bevétel azonban 21 százalékkal, 1,4 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 1,7 milliárd euróról. A Bayer főként az egészségügyi üzletágban ért el növekedést, miközben a vetőmag szektor gyengült. „Úgy hisszük, a Bayer-csoport stratégiailag jól pozícionált és sikeres pályán halad, mert a portfóliónk potenciálja innovációt és növekedést kínál” – jelentette ki Werner Wenning, a Bayer elnök-vezérigazgatója.
 
A cég derűlátóan tekint a jövőbe, árbevételét több mint 5 százalékkal kívánja emelni az idei évben, miközben az EBITDA reményeik szerint 7 milliárd euróhoz közelít majd a tavaly 5,8 milliárd euróról. 
 

cimkék

hirdetés

Könyveink