hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Elkészült az új nemzeti drogstratégia tervezete

Elkészült az új nemzeti drogstratégia tervezete, amely hétfőtől megtekinthető a drogstrategia.hu weboldalon.

Ugyanezen az oldalon egy erre megnyitott fórumon lehetőség lesz arra, hogy bárki véleményezze az anyagot.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család - és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint a stratégia a fiatalok testi és lelki egészségfejlesztésére, a családok megerősítésére, a közösségek megtartó és formáló erejére koncentrálva kívánja erősíteni a prevenciót, de nem feledkezik meg a kábítószerfüggőkről sem.

Ugyancsak hétfőtől indul az a széleskörű egyeztetés, melynek során szakmai, társadalmi, egyházi és civil szervezeteket, vélemény- és érdekcsoportokat szólítanak meg, hogy mondják el véleményüket. A szakma és a civil társadalom képviselői a konzultációs napokon személyesen találkozhatnak a munkacsoport tagjaival, hogy megvitassák az új nemzeti drogstratégia koncepcióját - írják.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Téglásy Kristóf, a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság (KKB) levezető elnöke 2010. december 16-án jelentette be, hogy a kormány nem tartja vállalhatónak a 2009 végén az akkori kormánypártok szavazataival elfogadott nemzeti drogstratégiát, és új stratégia megalkotására készül. Ezt követően Grezsa Ferenc, a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet (NDI) vezetőjének irányításával felállt a 10 tagú szakmai munkacsoport, melyhez később csatlakozott Buda Béla pszichiáter professzor is.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink