2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

EKG a pelenkában

Az Exmovere amerikai vállalat kínálatában immár megtalálhatók csecsemőknek szánt intelligens ruhák is, amik segítenek az egészségügyi értékek mérésében is – írja az sg.hu.

Az Exmobaby nevű pizsama az első olyan hálóruha, ami emberi segítség nélkül képes tájékoztatást adni a gyerekek állapotáról – írja a portál. A ruhában elektrokardiogram méri a csecsemő szívverését, a bőr hőmérsékletét, nedvességtartalmát, a mozdulatokat pedig különböző szenzorok érzékelik. A kapott adatokat egy a pizsamáról levehető vezeték nélküli adó továbbítja a szetthez tartozó szoftvernek, ami lehetővé teszi a gyerek állapotának folyamatos ellenőrzését. Erre az Exmobabyhez kapcsolódó online platformon is lehetőség van.

Az adó a kapott adatokat percenként továbbítja. Amennyiben az Exmobaby érzékeli, hogy nedves a bébi pelenkája vagy kritikusak a kapott adatok, akkor SMS-ben azonnal értesíti a szülőket. Emellett egy kiegészítő okostelefon-alkalmazás is elérhető, ez további információkat továbbít a szülőknek. A hosszú távú cél az, hogy a rendszer a gyermek pillanatnyi egészségügyi és hangulati állapotáról is tájékoztassa a szülőket vagy a gondozókat, így azonnal kiderül, hogy azért sír, mert éhes, vagy egyszerűen csak fáradt.

A pizsama bevezető ára 99 dollár lesz, míg az online platform használatáért havonta 10 dollárt kell majd fizetni.

(forrás: sg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink