hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Egyetért a többlépcsős orvosi béremeléssel az EDDSZ is

Az orvosoknál is többlépcsős bérfejlesztést, azon belül is egy jelentősebb mértékű emelést szeretnéne az EDDSZ és stratégiai partnerei.

Az egészségügyi szakdolgozókhoz hasonlóan az orvosoknál is többlépcsős bérfejlesztést, azon belül is egy jelentősebb mértékű emelést szeretnének a Cser Ágnes vezette Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) és stratégiai partnerei: a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselői.

A bérekkel kapcsolatos mai tárgyaláson az Emberi Erőforrások Minisztériumát dr. Latorcai Csaba, közigazgatási államtitkár és prof. dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár képviselte. A tárgyalófelek egyetértettek abban, hogy kiemelt hangsúlyt kell fektetni az egészségügyben dolgozók társadalmi megbecsültségére, tisztességes megélhetésükre és az életpályamodellek kulcselemeire is. A fiatal pályakezdő orvosok itthon tartásának záloga a bérek rendezése, a megfelelő struktúra és szakmai lehetőségek kialakítása, a testi-lelki egészség egyensúlyának megtartása. Mindezek együttese erősítheti az egészségügyi intézményekbe vetett közbizalmat is. Noha mindez nem könnyű feladat, a tárgyaló partnerek elkötelezettek a megfelelő lépések kidolgozásában. A tárgyaláson kitértek a gazdasági műszaki területeken dolgozók béremelési igényeire is.

Egy hónapon belül a bértáblához kapcsolódó részletekről tovább egyeztetnek a partnerek.

hirdetés

Könyveink