hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

 

Egészségesen élnek és egészségtudatosak a magyarok?

Miközben Magyarországon hatalmas problémát jelent az egészségtelen életmód és az elhízás, a Nielsen felmérése azt mutatja, hogy a vásárlók kétharmada hajlandó többet fizetni azért, hogy egészséges és adalékanyagoktól mentes élelmiszer kerülhessen az asztalára. Sőt, az európai átlaghoz képest még viszonylag egészségtudatosnak is számítunk, közölte a Privátbankár.

A magyarok több mint fele törekszik étrendjét úgy alakítani, hogy egyrészt bioélelmiszert, illetve kevés zsírt, szénhidrátot és hasonlókat tartalmazó ennivalókat fogyasszon – derül ki a Nielsen hatvanhárom országban végzett felméréséből, írja a lap.

Jobban odafigyelünk arra is, hogy elkerüljük az olyan összetevőket, amelyekre érzékenyek, allergiások vagyunk. A magyar fogyasztók kétharmada (68%) hajlandó többet is fizetni olyan ételekért és italokért, amelyekben nincs káros alkotóelem. Ebből a szempontból a magyarok egészségtudatosabbak, mint az európai átlag. Hazánkban ugyanis a válaszadók 54 százaléka mondta, hogy étkezései során csökkenti vagy megszüntette néhány összetevő fogyasztását. Az európai átlag 44 százalék, a világszerte vizsgált hatvanhárom országban pedig a megkérdezettek átlag 64 százaléka alakítja étrendjét tudatosan a fenti szempontok alapján.

Kész többet fizetni az általa preferált egészséges élelmiszerekért a vizsgált harmincegy európai ország fogyasztóinak átlagosan 57 százaléka; míg globálisan átlag 69 százalék. Nagy pozitívum, hogy a Nielsen bolti eladási adatai szerint a fogyasztók kevesebbet vásárolnak magas zsír-, só- és cukortartalmú élelmiszerekből, mint korábban. Magyarországon a leggyakoribb szempontok sorrendje: 1. Cukor tudatos kerülése. 2.  Kevés szénhidrát. 3. Alacsony zsírtartalom.

(forrás: Privátbankár)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink